Dzień Taty z Haier

Na prośbę marki Haier przesyłam Wam informację na temat dnia Taty.

Zaproś Tatę na obiad niczym z pięciogwiazdkowej restauracji

Dzień Taty już za chwilę… może to dobra okazja żeby zaprosić tatę na obiad niczym z pięciogwiazdkowej restaruacji we własnym zaciszu domowym? Z urządzeniami do zabudowy marki Haier i aplikacją hOn w prosty sposób wyczarujesz dania na miarę prawdziwego szefa kuchni.

Haier zadbał o to, by każdy użytkownik bez względu na stopień umiejętności kulinarnych mógł samodzielnie stworzyć dania niczym z pięciogwiazdkowej restauracji. Urządzenia do zabudowy wraz aplikacją hOn umożliwiają dostęp do ponad 350 unikatowych przepisów najlepszych kucharzy. Możesz wybrać dania uwzględniając poziom trudności, rodzaj składników, czas przygotowania, okazję na którą chcesz przygotować posiłek lub rodzaj diety (np. wegetariańska, bezglutenowa, bez laktozy). Następnie aplikacja krok po kroku przeprowadzi cię przez proces przygotowania potrawy. Jeśli masz swoje ulubione przepisy, w funkcji U-Create możesz je dopisać, by zawsze mieć je w zasięgu ręki. Wszystko po to, by zapewnić mistrzowskie rezultaty twoich własnych kuchennych rewolucji.

Przedstawiamy propozycję dań, które z pewnością zachwycą twojego tatę:

Zapiekane ostrygi z ogórkiem i pikantnym octem jabłkowym

Przystawka (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut)

Składniki:

Ostrygi – 100g

Ogórki – 100g

Ocet miodowy – 50ml

Tabasco – do smaku

Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

 

Krok po kroku:

  1. Otworzyć ostrygi i umieścić je na blasze do pieczenia.
  2. Obrać ogórek i mandoliną pokroić na cienkie plasterki.
  3. Doprawić ostrygi kilkoma kroplami tabasco i octem jabłkowym.
  4. Ułożyć plastry ogórka na ostrygach.
  5. Rozgrzać piekarnik do 170stopni z włączoną funkcją Rybia i piec przez 15 minut, a następnie zmienić na 170 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 5 minut.

 

Kaczka w brzoskwiniach z rodzynkami

Pierwsze danie (poziom trudności: niski, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 40 minut)

Składniki:

Pierś z kaczki – 300g

Brzoskwinie – 150 g

Wino białe – 100 ml

Rodzynki – 40g

Papryka – do smaku

Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

Krok po kroku:

  1. Namoczyć rodzynki w niewielkiej ilości wody.
  2. Umyć brzoskwinie i pokroić na kawałki.
  3. Przełożyć pierś z kaczki z brzoskwiniami odsączonymi rodzynkami i wszystkimi składnikami w naczyniu żaroodpornym.
  4. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 40 minut.
  5. Podawać z powstałym sosem własnym i świeżym olejem.

 

Gnocchi z fioletowych ziemniaków z nutą papryki

Drugie danie (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 30minut)

Składniki:

Gnocchi z fioletowych ziemniaków – 250g

Świeża śmietana – 150g

Parmezan tarty – 60g

Pieczone papryki – 80g

Gałka Muszkatołowa – do smaku

Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku

Sól – do smaku

Pieprz – do smaku

Krok po kroku:

  1. Zblendować pieczoną paprykę z solą i pieprzem.
  2. Dodać do śmietany gałkę muszkatołową, sól, pieprz i trochę parmezanu.
  3. Kokilki do pieczenia wysmarować masłem i ułożyć na blasze do pieczenia.
  4. Wypełnić kokilki fioletowymi gnocchi na przemian ze śmietaną polaną sosoem paprykowym.
  5. Na koniec posypać startym parmezanem.
  6. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 20 minut a następnie zmieć na 180 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 10 minut.

Zachwyć swoich najbliższych niezwykłymi potrawami i wspólnie celebrujcie ważne momenty.

Więcej informacji: https://www.haier-europe.com/pl_PL/urzadzenia-do-zabudowy/

Co o tym sądzicie?